Zatvaranje Festivala dječjeg stvaralaštva Mali grad Lisina

Predstavama i filmovima koje su u potpunosti osmislila i realizirala djeca u okviru ovogodišnjeg projekta udruge „Mali grad“, završava ciklus ljetnih predstava za djecu u organizaciji Grada Hvara i uz suradnju Muzeja hvarske baštine. U Ljetnikovcu Hanibala Lucića bit će prikazani dječji filmovi “Zadnja kapljica nade”, “Žabac želi vidjeti” i “Eko katastrofa” te dječje predstave “Festival cvijeća” i “Vrata” te prva predstava nastala na radionicama u Hvaru u suradnji s Platformom Hvar – “Pomućene boje”.
Udruga „Mali grad“ pod vodstvom glumca Kristijana Ugrine od 2010. godine okuplja otočku djecu na ljetnim Festivalima dječjeg stvaralaštva. Svoje priče i pjesme na zadanu temu djeca oslikavaju, a iz tih likovnih i literarnih radova nastaje slikovnica, a na radionicama i film i kazališna predstava. Od prvog festivala Mali grad Faros u Starome Gradu dječje druženje proširilo se i na Jelsu i Bol (Mali gradovi Jolha i Vallum), potom i Zagreb, a ovoga ljeta kreativne radionice održavale su se i u Hvaru, u suradnji sa Savezom Platforma Hvar.
Mali grad Lisina tako je, uz dosadašnje ugošćavanje dječjih predstava, ovogodišnjim radionicama omogućio otočkoj djeci sudjelovanje u procesu umjetničkog stvaralaštva koji uključuje crtanje, pisanje, glumu, snimanje i režiju, te na kreativan način zaokružuje ljetno druženje otočke djece.
Ulaz je slobodan, a dobrovoljni doprinos namijenjen je humanitarnim akcijama Gradskog odbora Crvenog križa otoka Hvara.Protected with SiteGuarding.com Antivirus