Vrhunac kulturnog ljeta na povijesnim lokacijama Hvara

 

Gostovanjem predstave „Zora riđokosa“ zagrebačkog Kazališta Trešnja, u režiji Renea Medvešeka započeo je sinoć glavni program 57. hvarskih ljetnih priredbi na Ljetnoj pozornici Veneranda.

S najavljivanim programskim i organizacijskim zaokretom Hvarske ljetne priredbe ove godine u špici sezone ugostit će niz glazbenih, glazbeno-scenskih i dramskih događanja, među kojima se u srpnju ističe gostovanje Zagrebačkog kazališta mladih s predstavom Hinkemann u režiji Igora Vuka Torbice (5. srpnja), s osvojenim brojnim nagradama diljem Europe, koncert Merime Ključo i Matije Dedića u klaustru Franjevačkog samostana (14. srpnja), u kojem će se održati i koncerti Kalamos kvinteta (16. srpnja), Ardemus kvarteta (17. srpnja) te hrvatskog tenora Domagoja Dorotića (18. srpnja). U kolovozu će Hvar ugostiti Tamaru Obrovac, Aljošu Jurinića, Božu Vreću, Zagrebački plesni ansambl, a glavni program će 31. kolovoza zatvoriti spektakularno gostovanje HNK u Zagrebu, s baletnom predstavom Gospoda Glembajevi koreografa Lea Mujića na Venerandi.

Na brojnim povijesnim lokacijama, poput Franjevačkog samostana, Ljetnikovca Hanibala Lucića, Ljetne pozornice Veneranda, Trga sv. Stjepana te u mjestima Velo i Malo Grablje sve do listopada ove godine izmjenjivat će se različiti kulturno-umjetnički programi kojima je zajednička umjetnička izvrsnost, ali i inovativnost izraza.

Uz navedene programe, Hvarske ljetne priredbe, čiji je pretprogram započeo još u lipnju, donose do listopada još niz drugih značajnih događanja i gostovanja važnih hrvatskih i međunarodnih umjetnika u programu koji je dostupan na www.hvarsummerfestival.hr.Protected with SiteGuarding.com Antivirus