Trovanje mačaka u gradu Hvaru

Uz učestale slučajeve trovanja mačaka na području grada te vijest o dovršetku kriminalističkog istraživanja koje su policijski službenici Policijske postaje Hvar izvršili nad 61-godišnjakinjom za koju je utvrđeno postojanje sumnje da je od 30. srpnja do 1. kolovoza u gradu Hvaru usmrtila četiri mačke (kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja) i kaznenoj prijavi podnijetoj nadležnom državnom odvjetništvu, još jednom najoštrije osuđujemo ove brutalne postupke neodgovornih pojedinaca kojima ugrožavaju živote životinja i ljudi.

Kao i mnogi drugi gradovi u Hrvatskoj, Hvar se već duže vrijeme suočava s problemima pretjeranog razmnožavanja slobodnoživućih mačaka te se poduzimaju svi nužni koraci da se situacija popravi. Grad Hvar već nekoliko godina surađuje sa skloništem za napuštene životinje Animalis Centrum iz Splita, uglavnom u slučajevima zbrinjavanja pasa, dok se od ove godine u veterinarskoj ambulanti u Starome Gradu na trošak Grada vrši sterilizacija i kastracija slobodnoživućih mačaka s područja Grada Hvara.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona, na brojeve mobitela 091 573 1769 i 091 600 9039 ili putem e-maila: kuzman.novak@hvar.hr i dario.bogdan@hvar.hr.
Također, pozivamo sve građane da prijave slučajeve ili sumnju na trovanje komunalnom redarstvu i Policijskoj postaji Hvar.

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus