Svjetski dan bolesnika u Hvaru obilježili Srednja škola Hvar, Župni ured i Crveni Križ

Kao i svake godine Dan bolesnika se obilježava nekom značajnom manifestacijom. Ove godine isti  je obilježen  svečanim uručivanjem bolesničkog kreveta predstavnici Crvenog križa otoka Hvara, ravnateljici Maji  Budrović.  Krevet je kupljen sredstvima koje je prikupila Srednja škola Hvar, kroz humanitarno prodajne izložbe mladeži, koje su se organizirale više puta u tijeku protekle godine. Budući je velik dio stanovništva na otoku starije dobi, bolesnički kreveti  su jedan od najtraženijih artikala koji se traže u Crvenom križu. Tim više ova plemenita gesta je posebno pohvaljena od strane župnika don Milija Plenkovića koji je aktivno sudjelovao u organizaciji manifestacija.  Misao vodilja ovog dana bila je zahvaliti svima koji skrbe o bolesnima: zdravstvenim, socijalnim i vjerskim djelatnicima, te volonterima i aktivistima Crvenog križa.

Nakon uručenja kreveta, koji će odmah biti proslijeđen našoj teško  bolesnoj sugrađanki, otvorena je nova prodajna izložba za neko novo pomagalo za naše socijalno ugrožene sugrađane.

Napomenuto je i da  se 14.02. na trgu sv. Stjepana, od 10,00 sati , održava akcija Želim život- prodaja artikala s logom zaklade „Ana Rukavina“ , prikupljanje sredstava za tipizaciju tkiva.

CRVENI KRIŽ  HVARProtected with SiteGuarding.com Antivirus