Svečano otvaranje 59. Hvarskih ljetnih priredbi na Svjetski dan glazbe

Svečanost otvaranja 59. Hvarskih ljetnih priredbi održat će se na Svjetski dan glazbe, u nedjelju, 21. lipnja, s početkom u 21 sat. Na Trgu sv. Stjepana nastupit će Gradska glazba Hvar, Folklorno društvo Šaltin, Pjevačko društvo Hvar te klape Galešnik, Bodulke i Pharia.

U dosta skraćenom izdanju zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa, u organizaciji Grada Hvara i uz potporu Ministarstva kulture, uz tradicionalne nastupe hvarskih kulturno-umjetničkih amaterskih društava Hvarske ljetne priredbe ugostit će velika imena hrvatske glazbene i dramske scene.

Tako će u srpnju na Ljetnoj pozornici Veneranda gostovati svestrani Matej Meštrović i Borna Šercar sa svojom koncertualnom večeri, HNK Zagreb izvest će sad već kultnu predstavu „Tko pjeva zlo ne misli“, a srpanj će svojim klasičnim repertoarom zaokružiti proslavljeni Zagrebački solisti.

U kolovozu na Venerandi nastupa hrvatska glazbena diva Radojka Šverko, „genije udaraljki“ Filip Merčep na ovu ljetnu pozornicu donijet će zvuk marimbe, a Maja Posavec i Ivan Kapec emotivnu posvetu kanadskom pjesniku i kantautoru uz „Večer s Cohenom“.

Hvarski amateri predstavit će svoj program koji se temelji na očuvanju hvarske i hrvatske glazbene, dramske i folklorne baštine. Upravo na ovogodišnjem festivalu bit će obilježena  i 50. obljetnica prve izvedbe predstave „Prikazanje života sv. Lovrinca mučenika“ Hvarskog pučkog kazališta, hvarskog redatelja Marina Carića. Bit će to ukupno 270. izvedba ovog dramskog djela, što ga čini najdugovječnijom hrvatskom predstavom.

Sva događanja organizirat će se i izvoditi uz poštivanje mjera zaštite Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a zbog uvažavanja posljedica pandemije cijene ulaznica su snižene u odnosu na protekle godine. Tako će se ulaznice prodavati po cijeni od 50, 75 i 100 kuna, a cijena sezonske pretplate umjesto prošlogodišnjih 600 kuna sada iznosi 200 kuna za sva događanja.

Više o programu i ulaznicama na internetskim stranicama Hvarskih ljetnih priredbi.

59. Hvarske ljetne priredbe – najavni video

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus