Sunčani Hvar pun optimizma

Posjetili smo ovih dana grad Hvar koji je pun optimizma ususret glavnoj turističkoj sezoni. Već usputni početni pogled na dolasku u hvarsku luku i na ulice i trgove nam je nagovijestio pozitivnu atmosferu.

Tu impresiju u kratkom razgovoru potvrdio nam je i naš domaćin gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić. ‘Rezultati u predsezoni odlični su i bilježimo rast broja gostiju od oko 40 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine. No, da budem iskren, dio tog rasta i dobrog rezultata dugujemo činjenici da je u Hvaru boravila snimateljska ekipa filma ‘Missing’ i američka zvijezda Ashley Judd, ali i bez toga Hvar ove godine očekuje odlične rezultate’, tvrdi Pjerino Bebić.

Osim rasta broja gostiju i noćenja, Bebić nam je potvrdio i rast broja uplovljavanja nautičara u hvarsku luku. Isto tako, u Hvar svakodnevno dolazi veliki broj turista iz ostalih turističkih destinacija na jednodnevni izlet. Po slobodnoj procjeni, na ulicama i u kafićima prevladavaju mlađi američki turisti koji mondeni Hvar doživljavaju kao mjesto dobre zabave.

Gradonačelnik Hvara nas je informirao da je grad spreman i za kvalitetan noćni život i sadržaje, što je, uz savršeno prozirno i čisto more, svakako najjači turistički adut te destinacije. Bebić naglašava da je dio zanimljivog sadržaja i ponude čitav niz dječjih predstava i akcija koje provode djeca i školarci u Hvaru nakon završetka školske godine. To su dječje plesne skupine iz vrtića i plesne škole te aktivna baletna skupina.

‘Gosti posebno pozitivno reagiraju na predstave koje izvode djeca na hvarskoj Pjaci’, ističe Bebić. On je optimist i zbog činjenice da pregovori s Jadrolinijom idu dobro i Hvar bi mogao imati kvalitetniju povezanost s kopnom.

Obilaskom nekoliko kafića i restorana ustvrdili smo da su cijene uglavnom na prošlogodišnjoj razini, a hoće li se nešto značajno promijeniti u špici sezone, to ćemo vidjeti. U hvarskoj luci i na vezu je veliki broj jedrilica i jahti, a vidi se i veći broj izletničkih brodova u vodama Paklenih otoka. Na plažama još nema puno kupača, a u kafićima i restoranima nema gužve i grad, ususret sezoni s odličnim najavama, djeluje vrlo opušteno. Jedan od razloga za takav pozitivan stav je i najava razrješenja dugogodišnjih problema između grada Hvara i tvrtke Orco.

Pregovori u tijeku

Pjerino Bebić kratko nas je informirao i o situaciji s Orcom i tvrtkom Sunčani Hvar. ‘Pregovori su u tijeku i moram naglasiti da su konačno sve tri strane uključene u pregovore ovaj put sjeli ozbiljno za stol, spremni na ravnopravne razgovore i rješenje sadašnje situacije’, zaključio je Bebić. Pregovore vode Grad Hvar, tvrtka Orco i Agencija za upravljanje državnom imovinom.

Izvor:TPortalProtected with SiteGuarding.com Antivirus