Sretan početak nove pedagoške godine!

Dječji vrtić „Vanđela Božitković“ u Hvaru započeo je danas novu pedagošku godinu 2019/2020 s upisanih 167 djece u osam odgojnih skupina. Ove godine je iznimno povećan broj djece u jaslicama: upisano je ukupno 56 djece jasličke dobi (od 1 do 3. godine) u tri odgojne skupine i jednim dijelom u četvrtoj, mješovitoj jasličko-vrtićkoj.

Radno vrijeme vrtića je od 6.30 do 19 sati, jutarnje skupine rade do 16 sati, uz jednu vrtićku čiji program traje do 16 i 30 sati, iznimno za one roditelje koji imaju tu potrebu.

Kako nam je javila ravnateljica vrtića Sanja Ćurin, prvi radni dan protječe u igri, bez suza, s nešto kraćim boravkom za novoupisanu djecu i uz prisustvo njihovih roditelja, što je od velike pomoći u  adaptacijskom periodu.

Za sve roditelje djece koja prvi put dolaze u jaslice odnosno vrtić, prije početka pedagoške godine održan je roditeljski sastanak uz radionicu koju je pripremio stručni tim vrtića (ravnateljica, psihologinja, pedagoginja i zdravstvena voditeljica) na temu što bezbolnijeg prolaska kroz period prilagodbe na ustanovu, uz informiranje o kućnom redu i zdravstveno-higijensko-sanitarnim pravilima te samom programu i planovima.

Svoj djeci, njihovim roditeljima, odgajateljima i stručnom timu vrtića želimo uspješnu novu pedagošku godinu ispunjenu smijehom, zadovoljstvom i druženjem.

Foto: DV „Vanđela Božitković“Protected with SiteGuarding.com Antivirus