Proslava Dana grada i blagdana sv. Stjepana I.

U nedjelju 1. listopada, „u žežin“ blagdana sv. Stjepana I., crkveni dio proslave započinje svečanom večernjom u Katedrali u 19 sati. Nakon večernje ispred Katedrale bit će prigodni program uz podizanje zastave sa svečevim likom,

Povodom gradskog blagdana, akademski zbor „Concordia Discors“ Filozofskog fakulteta u Zagrebu održat će koncert u Katedrali u 20 sati.

Ovaj koncert dio je zborske mini-turneje po srednjodalmatinskim otocima Visu, Hvaru i Korčuli. Nekoliko članova je i iz našeg grada, a javnost je imala priliku upoznati njihov rad u televizijskoj emisiji „Do posljednjeg zbora“, gdje su ostvarili zapažene nastupe.

 

Središnji dio proslave Dana Grada i blagdana našeg zaštitnika je u ponedjeljak 2. listopada. U 10 sati u Katedrali bit će misa sa procesijom po Pjaci. Misno slavlje predvodit će dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

Nakon mise, u 12:30 sati ispred Lođe će učenici OŠ Hvar održati glazbeno-scenski kolaž „Gradu na dar“. U isto vrijeme će u Lođi biti humanitarna aronijada u organizaciji Lions cluba Hvar.

 

U 20 i 30 sati ispred Lođe građani će imati priliku prisustvovati koncertu Četiri tenora.

PLAKAT 4 tenora pozivnica concordia hvar

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus