Hrvatska i Iran, prijateljski za Tina

Prijateljska utakmica hrvatske i iranske futsal reprezentacije odigrat će se u jelšanskoj sportskoj dvorani u četvrtak, 19. siječnja, s početkom u 18 i 30.
Utakmica je humanitarnog karaktera.

Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je dječaku Tinu iz Jelse. Možemo reći kako se akcija Crvenog Križa otoka Hvara, Blagdanska milost za Tina, nastavlja i u postblagdansko vrijeme.

Ovaj sportsko-humanitarni događaj organiziran je pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, a organizatori su:

Kako smo ranije u najavi ovog susreta najavili razgovor s gradonačelnikom Bebićem, donosimo vam telefonski intervju u video-zapisu kojeg je montirao naš Foto For, a tehnički omogućio, također naš, radio Free For .

Gradonačelnika smo “uhvatili” u Zagrebu “na sastanku u Agenciji za upravljanje nekretninama” kamo je otišao kako bi pokušao osigurati 220 hektara zemljišta potrebnih za izgradnju Športskog centra Hvar. Kako nas je izvijestio, također će pokušati dogovoriti sastanak s novom Vladom RH, s kojima se nada razriješiti pitanje Sunčanog Hvara.

Gradonačelnk Bebić navodi kako je inicijativa za ovaj susret potekla od hvarske udruge “HVAR METROPOLA MORA

Iako će se utakmica odigrati u Jelsi, Grad Hvar je službeni domaćin susreta.

Ekipa će biti smještena u hvarskom hotelu Riva, a Bebić kaže da, osim molbe da se menijem poštuju vjerski običaji Irana, nisu imali posebnih zahtjeva glede smještaja i organizacije.

Karte za utakmicu mogu se kupiti u Športskom centru Gariful, Turističkoj zajednici Hvar i Hrvatskoj lutriji u Jelsi, pretprodaja, ili sat vremena prije početka utakmice. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

U srijedu, 18. siječnja planiran je trening u jelšanskoj dvorani. Prvih sat vremena treninga biti će otvoren za javnost. Gradonačelnik Bebić nam je također rekao kako će snimka utakmice biti na Sportskoj televiziji, te kako je ukupan predviđeni trošak ovog susreta iznositi oko 50 tisuća kuna. Grad Hvar “ne bi trebao imati više od 10-ak tisuća kuna direktnih troškova”.


Program za 19. siječnja 2012.

  • 10:00 u ŠRC Gariful : Kids day
  • 11:00 u ŠRC Gariful: Sekcija Hvara – reprezentacija Hrvatske i Irana
  • 18:00 u dvorani Jelsa: Prigodni program
  • 18:30 u dvorani Jelsa: Prijateljska urakmica Hrvatska – Iran
  • 22:00 u Caffe Bar “Nautica”: Party

Za sve koji žele ove informacije shareati na engleskom jeziku potražite članke Paula Bradburyja koji piše na prijateljskom portalu Total Hvar te za Digital Journal .

Pogledajte/poslušajte razgovor s gradonačelnikom Bebićem i posjetite ovaj sportsko-humanitarni susret.

Za OH: Igor Kolumbić

Izvor:www.otok-hvar.comProtected with SiteGuarding.com Antivirus