Preminuo dugogodišnji predsjednik JK Zvir Nikoleto Dujmović

Nikoleto Dujmović, istaknuti predstavnik sportskog i društvenog života Hvara, jedan od osnivača Jedriličarskog kluba Zvir 1951. godine i njegov dugogodišnji predsjednik (1991. do 2015.), s klupskom titulom doživotnog predsjednika, preminuo je u 86. godini života.

Barba Miko Alme, kako su ga zvali sugrađani, bio je i aktivni član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar od 1953. godine, u kojem je obnašao dužnosti u zapovjedništvu, Nadzornom i Upravnom odboru. Njegove zasluge u razvoju jedrenja u Hvaru bile su velike, od samih početaka i gradnje i opremanja prvih jedrilica – šljuka, razvoja Novogodišnje međunarodne regate za klase optimist i laser koja će ove godine imati svoje 44. izdanje, do posljednjih uspjeha nove generacije hvarskih jedriličara.

Veći dio svog radnog vijeka proveo je u Zanatskom poduzeću Hvar, od početka devedesetih bio je direktor Komunalnog Hvar.

Posljednji ispraćaj Nikoleta Dujmovića bit će sutra, 8. rujna na groblju u Brusju, a izrazi sućuti primat će se na gradskom groblju u Hvaru od 17 do 18 sati.

Foto: DVD Hvar

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus