Poziv za pregled aktivnosti očuvanja Mediteranske prehrane

Sedam mediteranskih zemalja sa svojim reprezentativnim zajednicama, a to su Cipar (Agros), Grčka (Koroni), Hrvatska (Brač i Hvar), Italija (Cilento), Maroko (Chefchaouen), Portugal (Tavira) i Španjolska (Soria) upisale su 2013. godine Mediteransku prehranu na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Uključene zemlje time su se obvezale da zajedno sa svojim reprezentativnim zajednicama razvijaju zajedničke inicijative za očuvanje i širenje znanja o zajedničkoj baštini Mediteranske prehrane.

U tom cilju se organiziraju godišnji koordinacijski sastanci, na kojem se daje pregled aktivnosti te predlažu nove inicijative.

Ministarstvo kulture poziva lokalnu zajednicu Hvara i Brača na prikupljanje podataka o aktivnostima u proteklih godinu dana koje su povezane s nematerijalnom baštinom Mediteranske prehrane.

Pozivaju se svi gradovi i općine otoka Hvara i Brača, upravne ustanove, kulturne, turističke, obrazovne, razvojne, poljoprivredne, ugostiteljske, okolišne, sportske i dr. organizacije, udruge i građanske inicijative na sudjelovanje u izradi godišnjeg izvješća.

U prilogu poziva možete naći

- Obrazac za pregled aktivnosti

- Pojašnjenje za popunjavanje obrasca

 

Molimo popunjene obrasce dostaviti do 20. ožujka 2018. putem e-maila na adresu:

mirna.bojic@min-kulture.hr

 

Popunjavanje obrasca neće vam uzeti puno vremena.

Unaprijed vam zahvaljujemo na suradnji!

 

Ministarstvo kulture

Uprava za zaštitu kulturne baštine

Runjaninova 2, Zagreb

 

Obrazac i pojašnjenje možete preuzeti OVDJE.Protected with SiteGuarding.com Antivirus