Povodom Svjetskog dana kastracije – o humanom smanjenju broja napuštenih životinja

Povodom Svjetskog dana kastracije koji se obilježava danas, 23. veljače, koristimo priliku da još jednom ukažemo građanima na činjenicu da je kastracija, odnosno trajna sterilizacija, jedini učinkovit način smanjenja broja napuštenih i/ili zlostavljanih životinja.

S obzirom da su psi i mačke visokoreproduktivne vrste čiji se broj može udeseterostručiti u samo nekoliko godina, kastracija i trajna sterilizacija skrbničkih i napuštenih životinja efikasan je i human načini smanjenja njihovog broja, a ujedno i način sprječavanja širenja bolesti i patnji životinja. Problem nekontroliranog razmnožavanja za posljedicu ima velik broj napuštenih i odbačenih mačića i štenaca.

Podsjećamo da Grad Hvar i ove godine provodi akciju kastracije i sterilizacije slobodno živućih mačaka po metodi „uhvati, kastriraj, vrati“, u suradnji s Specijalističkom veterinarskom praksom za male životinje Hvar.

O važnosti kastracije i sterilizacije pasa i mačaka saznajte više na stranicama udruge Prijatelji životinja i Mreže za zaštitu životinja, pridružite se akciji i učinite dobro djelo, pomozite lokalnim zajednicama i udrugama koji skrbe o napuštenim životinjama.Protected with SiteGuarding.com Antivirus