Pomoć s otoka Hvara kreće u prihvatni centar u Sisku

Pun šleper i kamion humanitarne pomoći za područja nastradala u potresu, prikupljene u Hvaru, Starome Gradu, Jelsi, Vrboskoj i Sućurju, u subotu, 2. siječnja kreću za prihvatni centar u Sisku, kako bi bar malo ublažili nesreću koja je zatekla stanovništvo Banovine.

U najvećoj mjeri radi se o trajnim prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama i zaštitnoj opremi, no ugroženima će stići i grijalice, peći na drva, agregati, kreveti na rasklapanje, dječja kolica, madraci, deke te dosta odjeće i obuće.
Zahvaljujemo svim građanima koji su se nesebično odazvali akciji u organizaciji otočkih gradova i općina (Hvar, Stari Grad, Jelsa i Sućuraj) u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa otoka Hvara. Također, zahvaljujemo svima koji su pomagali u prikupljanju, sortiranju i ukrcavanju pomoći: DVD-u Stari Grad i DVD-u Jelsa, volonterima i aktivistima GD Crvenog križa otoka Hvara, Osnovnoj školi Petra Hektorovića u Starome Gradu, članovima NK Hvar i NK Levanda, Stipi Butoroviću na ustupanju prostora caffe bara Rin Tin Tin kad je prostor Komunalnog u Hvaru postao pretijesan za svu pristiglu pomoć te Ani Pazarac i ekipi iz Konzuma na Dolcu na osiguranoj okrjepi za volontere.
Zahvaljujemo Jošku Žuveli (Žuvela d.o.o.), Fabijanu Gabeliću (obrt Contadino) i Kuzmi Stančiću (OPG Kuzma Stančić) na osiguranju i organizaciji prijevoza te svima ostalima koji su ovih dana spremno ponudili uslugu prijevoza do Banovine.
Dragi svi, pokazali ste veliko srce i volju za pomoć drugome u nevolji i za to vam svima veliko hvala. U nadi da će u budućnosti biti što manje razloga za ovakve akcije, neka nam ovaj osjećaj zajedništva, zadovoljstva u pomaganju i brizi za druge na najbolji mogući način obilježi novu 2021. godinu.
Organizatori


Protected with SiteGuarding.com Antivirus