Počinju 58. Hvarske ljetne priredbe

Cjelovečernjim nastupom Folklornog društva Šaltin uz gostovanje klape Pharia u subotu, 1. lipnja, počinje 58. izdanje Hvarskih ljetnih priredbi, jednog od najdugovječnijih ljetnih festivala na Jadranu. Do 28. rujna u organizaciji Grada Hvara te uz potporu Ministarstva kulture, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Hvara održat će se brojna glazbena i kazališna događanja na autentičnim gradskim lokacijama.

Uz velika imena glazbene scene kao što su Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Amira Medunjanin, Jelena Radan i Valentina Fijačko Kobić nastupit će i gitaristička zvijezda Petrit Çeku te mladi pijanist Andrey Gugnin. U kazališnom programu između ostalih gostuju predstave Dream Of Life Kazališta Hotel Bulić, Staging A Play: Antigona Matije Ferlina, Mistero Buffo Kazališta Grupa i Triko cirkus teatra te Suton Kazališta Marina Držića. U sezoni 2019. ponovno se nakon dugogodišnje obnove među festivalske lokacije vraća i Hvarsko kazalište koje je svečano otvoreno 1. svibnja ove godine.

Kao i proteklih godina, uz pojedinačne ulaznice u prodaji je je sezonska pretplata po cijeni od 600 kuna za sva događanja te pretplata od 300 kuna za 10 koncerata po izboru. Više o programu i ulaznicama na stranicama Hvarskih ljetnih priredbi: http://www.hvarsummerfestival.hr/Protected with SiteGuarding.com Antivirus