Plava čistka na Paklenim otocima

Oko dvije tone otpada izvađeno je tijekom akcije čišćenja podmorja Plava čistka, održane u subotu i nedjelju na Paklenim otocima, u kojoj su sudjelovali ronioci Ronilačkog centra Aqualis, uz logističku podršku Komunalnog Hvar, hvarskog Nautičkog centra te ACI marine Palmižana.

Akcija Plava čistka provedena je povodom Dana grada, u organizaciji Grada Hvara, Gradskog društva Crvenog križa Hvar i gradske tvrtke Komunalno Hvar, u okviru „ekološkog vikenda“ u kojem je u subotu održana i Zelena čistka na području Parka Šumica.

Prvog dana čišćenja u dva zarona u uvali Palmižana sudjelovalo je četrnaest ronilaca Diving centra Aqualis te sedam volontera za podršku na suhom. U nedjelju je trinaest ronilaca u prvom zaronu čistilo podmorje na području uvale Tovorski bok gdje je, osim uobičajenog smeća, izvađeno i nekoliko kamionskih guma te cijev duga 30 metara i promjera 10 centimetara. U drugom zaronu čišćena je uvala Ždrilca, u sezoni jedna od najposjećenih uvala na Paklenim otocima.

Zahvaljujemo Diving centru Aqualis na inicijativi i suorganizaciji, roniocima volonterima iz Njemačke, Nizozemske, Urugvaja, Zagreba i Hvara koji su dali svoj doprinos ovoj tradicionalnoj akciji čišćenja podmorja hvarskog akvatorija. Zahvaljujemo i Gradskom društvu Crvenog križa Hvar na donaciji potrošnog materijala i marendama osiguranima uz donaciju pekare Klas, Komunalnom Hvar na odvozu smeća, ACI marini Palmižana na donaciji i podršci, Nautičkom centru i Mikotu Jagnjiću na podršci na moru.

Foto: Diving center Aqualis

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus