„Otok“ Marina Carića na 22. Prix Maruliću

Od subote, 19. svibnja do četvrtka, 24. Svibnja u Hvaru se, u organizaciji Hrvatske radiotelevizije, održava tradicionalni PRIX MARULIĆ – međunarodni festival igrane i dokumentarne radiodrame. Radi se o jedinstvenom ambijentalnom događanju koje u Hvar dovodi ugledne autore i radijske znalce, a koji se pod geslom Starim tekstovima u pohode održava od 1997. godine.

PRIX MARULIĆ je jedinstveni festival na svijetu – naime, radi se o jedinom specijaliziranom događanju posvećenom preispitivanju baštine koji na prošlost gleda iz suvremenoga kuta.

Ove godine tijekom festivala će biti predstavljena 43 igrana i dokumentarna ostvarenja iz 20 država. Hrvatsko stvaralaštvo predstavljaju tri djela: u kategoriji drame „Munch i Munch“ autorice i redateljice Jasne Mesarić, urednice Katje Šimunić i tonske majstorice Marije Pečnik Kvesić, „Tajne glazbarstva – Mrtva slatko pjevam“ autora Hrvoja Korbara, urednice Ive Lovrec Štefanović i tonskoga majstora Srđana Nogića u kategoriji dokumentarne radiodrame te „Perunovi kamenovi“ autorice Irene Plejić Premec, urednice Adriane Kramarić i tonskoga majstora Hrvoje Hanzeca u kategoriji kratke forme.

Umjetnička ravnateljica HRT-ova međunarodnoga festivala igrane i dokumentarne radiodrame PRIX MARULIĆ je Adriana Kramarić. Tijekom festivala, za Hvarane i posjetitelje je organizirana javna slušaonica radiodrame „Otok“ Marina Carića, urednice Lade Martinac Kralj i redatelja Darka Tralića, a u suradnji s Dramskim studijem mladih Hvar, koja će se održati u nedjelju, 20. svibnja, u crkvi sv. Marka s početkom u 19 sati.

PrixMarulic_2Protected with SiteGuarding.com Antivirus