Otočani za godišnje terapije članova Udruge Perle prikupili 250 tisuća kuna

Velika sportsko-humanitarna akcija „Maraton dobrote – Daj 5 za Perle!“ koja je ovoga vikenda povezala čitav otok Hvar, uspjehom je premašila sva očekivanja.

Pokrenuta s plemenitim ciljem da se do 15. listopada prikupi 220 tisuća kuna, što je iznos potreban za godišnju terapiju članova Udruge Perle koja okuplja djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje, nesebičnim angažmanom sportaša, građana i volontera već je u prva tri dana održavanja prikupila 250 tisuća kuna.

Organizacija je uključivala zahtjevne pripreme za sportske maratone koji su se održavali od 3. do 5. rujna. Prvog dana akcija plivač Toni Pavičić Donkić plivao je od Staroga Grada do Jelse dionicu dugu 27 i pol kilometara, u subotu je Josip Jakelić i Biciklističkli klub Teuta povezao sva mjesta na otoku vozeći ukupno 240 kilometara, a naš proslavljeni maratonac Janez Maorević s prijateljima u nedjelju ujutro pretrčao je dionicu od 42 i pol kilometra, što je duljina olimpijskog maratona.

Sva tri dana u Hvaru, Starome Gradu i Jelsi bili su postavljeni štandovi s majicama i torbama s logom akcije i keramičkim figuricama koje je izradio kipar Frane Abramović, a za potrebe udruge uplate su se primale i na račun otvoren kod Gradskog društva Crvenog križa Hvar. U akciju su se uključili svi gradovi i općine na otoku, uredi otočkih turističkih zajednica, brojni građani i volonteri.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli održavanju Maratona dobrote. Akcija službeno traje do 15. listopada, sva sredstva na namjenskom računu idu za Perle, udrugu djece i mladih s najtežim tjelesnim invaliditetom i djece s posebnim potrebama, roditelja skrbnika i volontera.

PRIMATELJ: HRVATSKI CRVENI KRIŽ – GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA HVAR

IBAN: HR6024070001500014830 – OTP banka

OPIS PLAĆANJA: DONACIJA ZA PERLE – MARATON DOBROTE

MODEL: HR 00

POZIV NA BROJ: 030905

Više na: https://www.facebook.com/udruga.perle

Foto: Vilma Matulić, za Udrugu Perle

hvala za perleProtected with SiteGuarding.com Antivirus