Otkrivamo imena žirija za Škatulu za sne!

GRAD HVAR

URED GRADONAČELNIKA

Hvar, 18. ožujka, 2013.

- Priopćenje za medije-

Otkrivamo imena žirija za Škatulu za sne!

Nakon što je naš projekt Škatula za sne, pokrenut povodom proslave 400 godina hvarskog kazališta, pobudio ogroman interes šire javnosti i medija, došao je trenutak da predstavimo i vrle Hvarane koji će imati čast izabrati predmete koji će biti zakopani na sto godina u vremenskoj kapsuli.

Hvarani su na poziv gradonačelnika Pjerina Bebića počeli prije nekoliko tjedana skupljati predmete, fotografije i priče koje će na najbolji način budućim generacijama predočiti kulturno nasljedstvo naše svakodnevice, a sada će među tim predmetima komisija izabrati one koji će biti zakopani u Škatuli za sne.

Nakon konzultacija s predsjednicima kulturnih udruga u gradu Hvaru, odlučeno je da će komisiju činiti ugledni Hvarani iz uvaženih kulturnih institucija: Darko Šoša iz hvarske udruge Metropola mora, Slobodan Prosperov Novak, hrvatski povjesničar književnosti i Veljko Barbieri, urednik HRT-ove emisije Jelovnici izgubljenog vremena.

Kapsula, simbolično nazvana po pjesmi koju je otpjevao Marijan Ban „Škatula za sne“ , svečano će se zakopati 24. ožujka u hvarskom gradskom parku na vrijeme od 100 godina. Cijeli projekt je zamišljen da se očuva kulturno bogatstvo i bogata tradicija koju Hvarani stoljećima njeguju. Hvarsko pučko kazalište od svog osnutka njeguje i predstavlja gradsku kazališnu baštinu, a Hvarani su izuzetno ponosni što je upravo njihovo kazalište najstarije u Europi.

Za točno 100 godina, 24. ožujka 2113, tadašnji hvarski gradonačelnik će otkopati „Škatulu za sne“ i svojim sugrađanima podijeliti svjedočanstvo o vrijednostima koje su pohranjene da simboliziraju raznolikost i važnost kulturne baštine i njezina očuvanja.tagged:
Protected with SiteGuarding.com Antivirus