ÖTILLÖ Swimrun Weekend Hvar opet oduševio

Gotovo 400 natjecatelja iz 20 zemalja okupilo se ovoga vikenda na ÖTILLÖ Swimrun World Series natjecanju koje se već treću godinu održava u Hvaru. Najbolji timovi svijeta u izuzetno zahtjevnoj sportskoj disciplini swimrun, u kojoj natjecatelji u parovima naizmjenično trče i plivaju po zadanoj ruti, u subotu i nedjelju sudjelovali su u tri ÖTILLÖ utrke – jedinstvene po kombinaciji izdržljivosti i zahtjevnosti.

Dvije kraće utrke – Sprint i Experience od 11,8 km, odnosno i 6,2 km – otrčane su u subotu, u pravoj proljetnoj atmosferi. Nedjeljna utrka, ujedno i kvalifikacijska utrka za ÖTILLÖ swimrun svjetsko prvenstvo, koje će se održati u rujnu u Švedskoj, bila je vrlo izazovna za natjecatelje, kako zbog zahtjevne konfiguracije terena, tako i zbog vremenskih uvjeta. Pobjednici u muškoj kategoriji, Sailfish Team Broderna Baver iz Švedske, koji čine Jonas Ekman Fischer i Lars Ekman, su u cilj na glavnom hvarskom trgu ušli nakon 4 sata i 52 minute, nakon što su prošli stazu ukupne dužine 40 i pol kilometara, s čak devet dugih dionica plivanja. Pobjednici u miješanoj kategoriji su Martin Flinta i Helena Karaskova Erbenova, iz švedsko-češkog Thule Crew/Wolffwear Head SR tima, a u ženskoj Fanny Danckwardt i Desirée Andersson, iz švedskog tima Envol Fanny/Desirée.

Velika nedjeljna utrka s lošim vremenskim uvjetima bila je izuzetno zahtjevna i za 40-ak volontera, među kojima je bio velik broj hvarskih srednjoškolaca. Ipak, to ih nije spriječilo da i ovoga puta daju svoj veliki doprinos uspješnom održavanju ovog međunarodnog natjecanja koje povezuje najveže hvarske kulturne i prirodne atrakcije. Domaćini i suorganizatori, Grad Hvar i Turistička zajednica grada Hvara, ovim svjetskim natjecanjem otvorili su ovogodišnju sportsku i turističku sezonu – a već ovoga tjedna domaćini su još jednog prestižnog natjecanja, 23. PBZ-ove Uskršnje regate, koja će se u hvarskom akvatoriju održavati od 10. do 13. travnja.

Fotografije: Pierre Mangez / https://otilloswimrun.com/

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus