Održan prvi ciklus darivanja krvi na otoku Hvaru

Crveni križ i Transfuzija KBC-a Split izrazili su zadovoljstvo rezultatima prvog ovogodišnjeg ciklusa akcija darivanja krvi na otoku Hvaru. U Starom Gradu akciji su pristupila 63 darovatelja, 51 je dao krv, od kojih je jedan bio novi. Akcija se odvijala u Osnovnoj školi Petra Hektorovića gdje su se kao i uvijek pokazali ljubaznim domaćinima, a zahvalni obrok je tradicionalno poslužen u lokalu „Kod Damira“.

U gradu Hvaru akcija je organizirana u Vatrogasnom domu DVD-a Hvar koji već duži niz godina stoji na raspolaganju Crvenom križu. Od 70-ak darivatelja krv je dalo njih 57, od čega su tri nova. Ručak je priređen u restoranu ”Grande Luna“. Iako je broj prikupljenih doza krvi nešto manji nego inače, to je razumljivo s obzirom da je sezona gripe još u tijeku.

Zanimljivost ovog ciklusa darivanja krvi na otoku Hvaru bilo je organizirani dolazak djece na akcije. Gosti na akciji u Starome Gradu bili učenici 4. razreda škole domaćina, a u Hvaru su to bili predškolci iz Dječjeg vrtića „Vanđela Božitković“. Interes djece je bio velik što naglašava važnost sustavnog rada s najmlađima kroz različite aktivnosti Crvenog križa.

ck hvar (1) dav

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus