OBILJEŽEN SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA I CRVENOG POLUMJESECA

U ponedjeljak, 8. svibnja Gradsko društvo Crvenog križa Hvar obilježilo je Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca akcijom besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi za sve zainteresirane posjetitelje hvarskog trga. Osim toga, posjetitelji su mogli saznati više o dobrovoljnom darivanju krvi, borbi protiv ovisnosti, članstvu u CK, humanitarnim akcijama i mnogim drugim aktivnostima koje provodi Crveni križ Hvar. Također, ovogodišnji sudionici međužupanijskog natjecanja mladih HCK, koji su osvojili 2. (mladi) i 3. (pomladak) mjesto na natjecanju u Supetru, pokazale su atraktivne pokazne vježbe pružanja prve pomoći i tako prezentirali posjetiteljima stečeno znanje. To je bilo posebno zanimljivo djeci iz jutarnje vrtićke grupe koja su posjetila ovo događanje, a s kojom Crveni križ Hvar već nekoliko godina provodi program „Zdravstveni kutak“. Djeca su rado sudjelovala u prezentaciji tako što su bili modeli na kojima su ovogodišnje otočne pobjednice natjecanja mladih CK, učenice OŠ Jelsa i SŠ Hvar –odjeljenje Jelsa, pokazivali kako sanirati ozljede ruke, noge… Obilježavanje Tjedna Hrvatskog Crvenog križa (8.-15.5.) nastavljamo i dalje kroz ovaj tjedan, a na trgu smo opet 10. svibnja na tradicionalnoj fjeri sv. Prošpera.
HCK JOŠ JEDNOM POKAZAO SNAGU
Svjetski je Dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca 08.05., a tada započinje i Tjedan Crvenoga križa u Hrvatskoj / od 08.-14. svibnja /. Ovaj značajan dan, ali i tjedan, HCK je obilježio velikom Smotrom protekloga vikenda na zagrebačkom Jarunu. U sklopu Smotre predstavljene su brojne aktivnosti HCK poput prevencije ovisnosti, prve pomoći, volontiranja te darivanja krvi.
HCK NA JARUNU POKAZAO SNAGU
Više od 300 profesionalaca i volontera iz svih krajeva Hrvatske, javnosti je jučer u Zagrebu pokazalo svu snagu Hrvatskog Crvenog križa. Posjetitelji su imali prilike vidjeti pravo šatorsko naselje kakvo se gradi u kriznim situacijama te atraktivnu vježbu spašavanja života na vodi i hitnu dostavu humanitarne pomoći vojnim helikopterom.
Uz brojne građane, Smotru su posjetili i izaslanik predsjednika Vlade RH i potpredsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner te osobni izaslanik Predsjednice RH Tomislav Madžar.
Nakon službenog dijela programa, posjetitelji su kušali grah kuhan u pokretnoj terenskoj kuhinji, a imali su prilike pogledati i ostalu modernu opremu Hrvatskog Crvenog križa koja se koristi u kriznim i mirnodopskim uvjetima.U tjednu pred nama Hrvatski Crveni križ zajedno sa svojim 131 društvom provodit će brojne aktivnosti  diljem Hrvatske, a idućega vikenda u Sisku će biti održano 21. državno Natjecanje mladih u Sisku.

TJEDAN CRVENOG KRIŽA U HVARU od 08. do 14. 2017.

U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa -na Dan sv.Prošpera u Hvaru je sugrađanima ponuđeno više događanja CK. Na štekatu je bio ponuđen propagandni materijal,poučne knjižice za mlade, majice raznih aktivnosti, mogućnost učlanjenja u tu humanu organizaciju, razgovor o zdravstvenim aktivnostima i preventivnim pregledima. Najveći interes su građani pokazali za mjerenjem razine tlaka i šećera u krvi. Štekat su posjetili i brojni turisti zainteresirani za aktivnosti Crvenog križa.Protected with SiteGuarding.com Antivirus