Novi plovidbeni red Jadrolinije i vozni red Čazmatransa

Sezonski plovidbeni red “Jadrolinije” kreće od danas, 1. lipnja, a od 1. lipnja tradicionalno Jadrolinija povećava i cijene karata za 20 posto, što će važiti do kraja rujna. Sezonske cijene na razini su onih protekle dvije godine. Cijene karata za stanovnike otoka neće se mijenjati.

Evo što se mijenja – za liniju Split – Stari Grad putnici obični od prekosutra plaćat će kartu u visini od 47 kuna (umjesto 39), a za limenog ljubimca, onog običnog, trebat će izdvojiti 318 kuna umjesto 265.

Ako želite skoknuti do Hvara Jadrolinijinim katamaranom ili Krilom Kapetana Luke cijena je također skočila na 45 kuna. Otočanima ostaje na 22, osim za sezonsku brzobrodsku liniju Split-Milna(Brač)-Hvar gdje je cijena svima ista.

Dok Supetar prednjači sa 14 linija dnevno u oba smjera, linija koja povezuje Stari Grad sa Splitom od petka 1. lipnja broji 6, a od 1. srpnja 7 polazaka dnevno, Drvenik Sućuraj 10, a u špici 11.

Ukoliko vam se teško snaći među ovim tablicama, dovoljno je kliknuti OVDJEi odabrati datum te lokacije polaska i dolaska. Sustav će vam tada izbaciti sve linije koje su dostupne za željenu rutu u odabranom vremenu.

Mijenja se i red prometovanja Čazmatransovih autobusnih linija na otoku, a raspored potražite ovdje.

Usput spomenimo i kako se OVDJE nalaze sve informacije vezane uz transport na i s otoka, kao i neke korisne informacije o prometu u Hrvatskoj i Hvaru općenito.

Sretan put!

Izvor:www.otok-hvar.comProtected with SiteGuarding.com Antivirus