Mjerenje stanja šećera u krvi

U organizaciji Crvenog križa Hvar nastavlja se dobra suradnja sa županijskom udrugom dijabetičara. Zahvaljujući njihovoj pomoći  nedavno je osnovana udruga dijabetičara otoka Hvara. Predsjednik županijske udruge i član predsjedništva udruga dijabetičara Hrvatske, gospodin Branko Lulić, 4.11. posjetio je otok Hvar i sa svojim suradnicima održao sastanak sa novim Odborom hvarske udruge pripremivši ih za naredne zadatke koji ih čekaju. Viša medicinska sestra Ljiljana Barišić vršila je pretragu H1b1C ( stanje šećera u prethodna 3 mjeseca) gdje se testiralo stanje šećera u krvi kod osoba koji su osvjedočeni dijabetičari.

Crveni križ će aktivnosti nastaviti i dalje, uz pomoć nabavke reagensa i injekcija

I time pomoći socijalno ugroženim osobama. Također je ostvarena izvrsna suradnja sa dijabetologinjom dr. Tičinović iz Splita, koja očitava nalaze i preporučuje terapiju i stil života koji bi trebao uslijediti.

Pozivamo sve šećeraše otoka Hvara da se jave u Crveni križ kako bi dobili kontakt za upis u novu udrugu, čime će biti u puno boljem položaju u rješavanju svojih svakodnevnih problema.Protected with SiteGuarding.com Antivirus