Karnevalska događanja u Hvaru i Brusju

Tradicionalna maškarana povorka i prigodni program koji na Zodnji od karnevala (Pokladni utorak) tradicionalno organizira udruga Forske užonce, zbog vremenskih (ne)prilika ove godine iznimno će biti održana u ponedjeljak, 12. veljače. Maškare će se okupiti na Dolcu odakle će u 15 sati krenuti u šetnju gradom. Prigodni program uz sudjelovanje Osnovne škole Hvar bit će održan na hvarskoj Pjaci, uz dodjelu nagrada najboljim maskama i spaljivanje Jureta Karnevola. Zodnji od karnevala i ove godine bit će organiziran uz pokroviteljstvo Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara.

Do izmjena je došlo i u najavljenom karnevalskom programu Dječjeg vrtića „Vanđela Božitković“ pa će umjesto u petak, djeca svoje maske prošetati gradom također u ponedjeljak, 12. veljače, ali nešto ranije od „velikih“ maškara. Iz vrtića će mala maškarana povorka krenuti u 10 sati, a potom se vratiti u vrtić gdje će nastaviti sa svojim zabavnim programom. Pridružit će im se i djeca Dječjeg vrtića „Sardelice“ iz Staroga Grada i iz njihovog područnog objekta u Vrbanju.

Inače, karnevalska događanja u Hvaru počet će u subotu, 10. veljače zajedničkim plesom pod maskama u organizaciji Veterana NK Hvar, udruge Forske užonce i NK Levanda u hotelu Pharos, a zabava na Zodnji od karnevala tradicionalno će biti održana i u Zadružnom domu u Brusju. Tonci u organizaciji bruške udruge Kriva maslina počinju u 22 sata, a maškare će zabavljati Nada & band uz gostovanje Klape Šlapa.

 

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus