Još jedan uspješan vikend hvarskih sportaša

Hvaranin Filip Jurišić (JK Mornar Split) na Europskom prvenstvu klase Laser u poljskom Gdanjsku jedri u Zlatnoj skupini sa 63 najbolja jedriličara Europe. Filip je odlično startao prvih dana regate s prvim, četvrtim i dva treća mjesta te je bio ukupno drugi, a s jučerašnjim 32. i 28. mjestom na prvom finalnom plovu Zlatne skupine zauzeo je 12. mjesto. Natjecanje se nastavlja danas i sutra.

Uspješan niz hvarskih jedriličara nastavlja jedanaestogodišnja Nina Marušić koja je s još pet članova JK Zvir sudjelovala na Dubrovačkoj regati optimista održanoj ovoga vikenda u organizaciji JK Orsan u Elafitskom akvatoriju. Nina je u konkurenciji od 74 optimista stigla prva od djevojčica i 9. u ukupnom poretku te se kući vratila s još dva pokala – za prvo mjesto u kategoriji djevojčica do 12 i u kategoriji djevojčica do 15 godina. Aktualna pobjednica Kupa Hrvatske 2019/20 (djevojčice do 12) i viceprvakinja u ukupnom poretku za djevojčice, Nina je ovom pobjedom pojačala svoju kolekciju od 30 odličja osvojenih u posljednje tri godine na državnim natjecanjima.

Nova zvijezda na međunarodnoj sceni sportova izdržljivosti, Hvaranin Jadran Domančić, sezonu je završio nastupom na 7. Zadarhalf Triathlonu održanom u subotu u žestokoj međunarodnoj konkurenciji. S vremenom od 4:03:40, nakon 1,9 km plivanja, 90 km bicikliranja te 21,1 km trčanja, utrku je završio ukupno 6. te kao drugi Hrvat i ukupno drugi u kategoriji do 30 godina.

Natjecanje su ovoga vikenda imali i pioniri Nogometnog kluba Hvar koji su se s gostovanja na Braču vratili sa zasluženo osvojenim bodom iz utakmice protiv NK Jadrana iz Supetra (3:3). Golove za Hvar dali su Nikola Vidošević, Luka Vladimir i Lovre Čubre.

Čestitamo našim sportašima i njihovim trenerima na uloženom trudu i ostvarenim rezultatima!

FOTO: FB – Filip Jurišić, Nikša Ive, Jadran Domančić, Škola nogometa NK HvarProtected with SiteGuarding.com Antivirus