Invisible dance festival ovoga vikenda ponovno na terasi hvarskog kazališta

Projekcijom plesne predstave „I’ve never done this before“ čiji koncept potpisuje autorski dvojac Barbara Matijević i Giuseppe Chico, nastavlja se „Invisible dance festival“ u suradnji Adriatic Dance Housea i Grad Hvara. „Nevidljivi festival plesa“ izbor je recentnih hrvatskih suvremenih plesnih predstava, performansa i koreografskih filmova koje će od svibnja do rujna 2017. godine biti prikazivane kao večernje dance-on-the-screen projekcije na otvorenim prostorima Hvara te u gradskoj Lođi. Kazališna predstava „I’ve never done this before“ bit će prikazana na terasi hvarskog povijesnog kazališta u petak, 11.8. i u nedjelju, 13.8. s početkom u 21 sat.

INVISIBLE DANCE FESTIVAL organizira se u suradnji i uz podršku UPUH-a / Udruge plesnih umjetnika Hrvatske  i grada Hvara te služi kao mjesto promocije hrvatske plesne scene.

 

Više o predstavi: „I’ve never done this before“ je kazališna predstava koja se uklapa u amatersku kulturu predstavljenu na YouTube videozapisima. Nakon pionirskih misija u svemirskom putovanju u 20. stoljeću, početak 21. stoljeća čini se da se usredotočuje na Dom/Kuću kao svoj poželjan teritorij istraživanja. Zahvaljujući većoj dostupnoj sofisticiranoj tehnologiji, gotovo svaki pojedinac može pretvoriti svoju dnevnu sobu u generator pripovijesti i uvesti gledatelje u „Theatre of the Imaginary“, gdje je jedina cijena koju treba platiti ostati povezan s mrežnim daljinama. „I’ve never done this before“ skicira poetiku domaćeg / kućnog predstavljanja i performansi nudeći subjektivni repertoar inspiriran predmetima i svjetovima koje su stvorili anonimni pojedinci digitalnog doba. Ako su do nedavno televizija i film predstavljali „veliko kolektivno zrcalo“, čini se da je nešto na sjecištu javnog, privatnog i imaginarnog na granici promjene.

koncept : Giuseppe Chico and Barbara Matijević

izvedba : BarbaraMatijević

tehnička podrška: Ivan Marušić Klif

tehnička asistencija, programiranje: Igor Brkić & Igor Petrović

suradnja na animatronici: Matthieu Schönholzer

object design: Ivan Marušić Klif, Giuseppe Chico

dizajn svjetla: Florian Leduc

zvuk: Viktor Krasnić, Giuseppe Chico

zahvale : Martina Franić- Deborah Hustić – Frano Šoša – Makerspace Radiona (Zagreb), Elise Simonet, Delphine Hecquet, Andrea Navach

izvršna produkcija : 1er Stratageme/Omnibus

producentski management :  Colin Pitrat/Les independences – Stefica Bartolin / Omnibus

production: Fondation Hermès as part of its program New Settings

koprodukcija: Kaaitheater (Brussels) – Menagerie de verre (Paris)

rezidencija: Parc de la Villette, in the context of artist residences (Paris) – Museum of Contemporary Art (Zagreb)

podrška: DRAC Ile-de-France and DICREAM

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus