Hvarski dobrovoljni darivatelji krvi izletom obilježili svoj dan

Dan darivatelja krvi, 25. listopada, hvarski darivatelji obilježili su izletom na jug Dalmacije. U svom izvještaju o izletu piše ravnateljica Gradskog odbora Crvenog križa Hvar, Maja Budrović.


Dobrovoljni darovatelji krvi otoka Hvara su nakon dvije akcije darivanja otišli u Ploče na tradicionalni izlet druženja i obilježavanja Dana DDK. Obišli su Baćinska jezera, Ploče, Izvorište Kravice, Međugorje, Etno-eko selo Herceg, Vir, arheološki muzej Narona i Metković. Budući je vrijeme bilo kao izmišljeno za ovakav izlet darovatelji su uživali u putovanju i ljubaznosti domaćina Baćina, osoblja hotela Bebić, te dragih zaposlenika Crvenoga križa Ploča. Hvarani su uručili i priznanja nazočnim laureatima ove godine.

U subotu na večer bilo je organizirano druženje s darovateljima iz Ploča, tako da je na pravi i svrsishodan način obilježen njihov Dan. Druženju iz Ploča su nazočili: ravnateljica CK Ploča Martina, predsjednica istog Društva te pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela grada Ploče Izvor Škubonja. Ispred hvarskog DDK pozdravili su ih dogradonačelnik grada Hvara Fabijan Bronzović i ravnateljica Maja Budrović. Nakon razmijenjenih prigodnih poklona uslijedilo je druženje uz pjesmu i ples. Društvo CK Ploče i njihovi darovatelji donirali su mandarine u kojima su uživali sudionici izleta, a veći dio je doniran djeci dječjih vrtića otoka Hvara. Bilo je ovo lijepo druženje koje će ostati u dugom sjećanju plemenitih ljudi koji svake godine daruju najdragocjeniji dio sebe – KRV. Hvala im na tome.

Savjet DDK Hvar

ddk izlet 02ddk izlet 03ddk izlet 05ddk izlet 07addk izlet 07aProtected with SiteGuarding.com Antivirus