Hvar i dalmatinski otoci na 6. mjestu najboljih otoka u Europi

Ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure (3,360,589 mjesečnih čitatelja) visoko je pozicionirao otok Hvar na listu TOP 20 najboljih europskih otoka, što je izuzetno važno u ovoj izazovnoj turističkoj godini, kada je cilj bio promovirati Hrvatsku kao sigurnu destinaciju uz želju da se ostvare što bolji turistički rezultati, poručuju iz Turističke zajednice grada Hvara.

Hvar je zaslužio istaknutu poziciju u društvu otoka Mílos, Folegandros i Santorini (Grčka), Madeire (Portugal), Sicilije (Italija) i drugih.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je sastaviti ovu listu od 20 otoka, ističući kako je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara naglašava kako je i ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima. Dodaje kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt „Safe stay in Croatia“ Ministarstva turizma i sporta te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godine.

Link na objavu: https://www.travelandleisure.com/worlds-best/islands-in-europe

Foto: Jakša Kuzmičić, FOTO FOR
DCIM100MEDIADJI_0140.JPG

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus