HVAR 150 predstavljen u Bruxellesu

Izaslanstvo grada Hvara tijekom dvodnevnog posjeta Bruxellesu predstavilo je 150 godina hvarskog turizma te smjer za održivi razvoj grada i otoka Hvara. U organizaciji ureda zasupnika Davora Škrleca i Grada Hvara u Europskom parlamentu održana je jučer rasprava na temu “150 godina organiziranog turizma – nulta točka održivog razvoja grada Hvara”.

U raspravi su uz zastupnika Škrleca sudjelovali državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU-a Tajana Huzak, gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak, direktor Turističke zajednice grada Hvara Petar Razović i Maja Jurišić, predstavnica u Tajništvu za otoke pri Europskom parlamentu i predsjednica Pokreta otoka te Aurelio Cecilio, voditelj odjela za Hrvatsku, Bugarsku i Sloveniju glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije (DG REGIO).

“Naše otoke moramo učiniti primjerima dobrog upravljanja što uključuje pametno gospodarenje otpadom, razvoj održivog turizma i dobru povezanost tijekom cijele godine.”, poruka je sudionika današnje rasprave kojoj su uz zastupnike u Europskom parlamentu Dubravku Šuica, Željanu Zovko, Ružu Tomašić i Tonina Piculu, prisustvovali predstavnici Europske komisije iz nadležnih uprava za razvoj otoka.

Raspravi u Parlamentu prethodila je prezentacija turističke ponude i otočkih proizvoda u prostorijama prestavništva HGK u Bruxellesu za predstavnike turističkih agencija, novinara i blogera s područja Beneluxa. Za tu prigodu iz Hvara su stigle delicije svježe pripremljene u kuhinji Gospodarske komore, gdje je upriličen i domjenak uz pjesmu i vrhunska hvarska vina. Uz domaćina zastupnika Škrleca, HGK, Grad Hvar i TZ Hvara suorganizator predstavljanja kulturne, sportske, gastronomske i enološke ponude bilo je i predstavništvo HTZ-a u Bruxellesu.

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus