Grad Hvar stipendira sve studente: natječaj otvoren do 24. studenoga

Novim Pravilnikom o stipendiranju Gradsko vijeće Grada Hvara ukinulo je imovinski cenzus i povisilo iznos stipendija za učenike i studente koji se školuju van mjesta prebivališta, tako da sada pravo na stipendiju imaju svi studenti s područja Grada Hvara bez obzira na prihode obitelji i visinu ocjena.

Redovni učenici koji se školuju u javnim srednjim školama u Republici Hrvatskoj izvan mjesta prebivališta, bez obzira na imovinski status, pravo na stipendiju mogu ostvariti ako im je ukupni prosjek ocjena za svaki prethodni razred srednje škole, odnosno 7. i 8. razred osnovne škole, najmanje 4,50, a za nastavak stipendije za sljedeću školsku godinu ukupni prosjek prethodne školske godine najmanje 4,00.

Pojedinačni iznosi stipendija sada iznose za učenike 1.017,16 kuna, odnosno 135 eura mjesečno, za studente koji su redovito upisali prvu  godinu studija kao i za sve ostale redovne godine studija bez obzira na prosjek ocjena 1.205,52 kune, odnosno 160 eura mjesečno.

Studentima je ukinut ograničavajući kriterij najnižeg prosjeka ocjena, ali je uveden kriterij izvrsnosti tako da će studenti s ostvarenim prosjekom ocjena 4,00 i više u prethodnoj akademskoj godini imati pravo na više stipendije u iznosu od 1.506,90 kuna, odnosno 200 eura mjesečno.

Natječaj je otvoren do 24. studenoga 2022., a više o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na poveznici: Natječaj Grada Hvara za stipendiranje učenika i studenata u školskoj/akademskoj godini 2022/2023

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus