Grad Hvar se pridružuje akciji Zelena čistka

Grad Hvar pridružuje se najvećoj nacionalnoj volonterskoj akciji „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“, te poziva sve zainteresirane građane, udruge i institucije da jedan svoj dan posvete uljepšavanju i čišćenju našega grada i otoka.

Zajednička jednodnevna akcija čišćenja održat će se u subotu, 26. travnja s početkom u 9 sati. U Hvaru će volonteri krenuti s Venerande na nekoliko gradskih lokacija kojima treba hitno „pročišćavanje“. Čišćenje će trajati do 12 sati, a ovo zeleno druženje bit će zaokruženo zasluženom marendom.

Svi zainteresirani mogu se javiti koordinatorici akcije u Hvaru Iti Pavičić, višoj savjetnici Službe za komunalne djelatnosti, prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša i to na broj mobitela 091 4741 016 ili putem e-maila na adresu ita.pavicic@hvar.hr. Također, volonteri se mogu prijaviti i direktno na intenetske stranice Zelene čistke.

Lani je, u drugoj godini održavanja najvećeg ekološkog volonterskog projekta u Hrvatskoj sudjelovalo preko 50 tisuća volontera u 198 jedinica lokalne samouprave, a očišćeno je gotovo 4 tisuće tona otpada.

Zelena čistka je dio globalne akcije World Cleanup (Očistimo svijet), u kojoj je lani sudjelovalo preko 8 milijuna volontera u više od stotinu zemalja. Prema riječima organizatora, buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, jedan je od prvih koraka na putu u zelenije i čišće sutra.

Više informacija potražite uskoro na stranicama Grada Hvara.Protected with SiteGuarding.com Antivirus