Grad Hvar ponovno najbolji mali grad RH u kategoriji gospodarstvo

Finalist u ukupno tri kategorije – gospodarstvo, kvaliteta života i Smart city, Grad Hvar je na sinoćnjoj svečanosti u Opatiji odnio u pobjedu kao najbolji mali grad za gospodarstvo, nakon što je istu nagradu dobio i 2020. godine. Plaketa je na svečanosti proglašenja uručena gradonačelniku Rikardu Novaku. U istoj kategoriji ove godine nagrađeni su Samobor i Opatija kao najbolji veliki i srednji grad.

Izbor Najbolji grad već pet godina za redom organizira portal gradonačelnik.hr u suradnji s Jutarnjim listom i Agencijom Ipsos, a u ovogodišnjem izboru mali, srednji i veliki gradovi natjecali su se u kategorijama gospodarstvo, obrazovanje i mladi, kvaliteta života, EU fondovi i Smart i Eco city te najveći napredak na polju kvalitete života.

Grad Hvar je već četvrtu godinu za redom u samom finalu izbora u kategoriji gospodarstvo, treći put među pet najboljih malih gradova za život u Hrvatskoj, a drugi put u kategoriji Smart city.

Kako ističu organizatori, temelj ovog izbora su brojke, službeni i javno dostupni podaci za trogodišnje razdoblje, ove godine to je razdoblje od 2019. do 2021. godine. U pet kategorija – gospodarstvo, obrazovanje i mladi, kvaliteta života, EU fondovi i najveći napredak, nagrade se dodjeljuju temeljem proračunskih i javno dostupnih službenih podataka. U izboru najboljih gradova u kategoriji gospodarstvo analizirani su i uspoređeni pokazatelji – od prosječnog dohotka, stope siromaštva, nezaposlenosti, zaposlenosti, indeksa nezaduženosti, bruto plaća, izdvajanja samih gradova za gospodarstvo…

Čestitamo svim laureatima i finalistima izbora!

 

Foto: www.gradonacelnik.hr

naj grad 2022_Grad HvarProtected with SiteGuarding.com Antivirus