Grad Hvar, Pakleni otoci i bruške vale u utorak bez struje

Zbog radova na postrojenjima elektroenergetske mreže u utorak, 26. veljače, bez električne energije u vremenu od 8 do 18 sati bit će potrošači na zapadnom dijelu otoka Hvara i to: grad Hvar, tvrđava Napoleon, Palmižana, uvale Vira, Stiniva, Jagodna i Zastupac. Zbog radova u TS 35/10 Hvar struje neće biti ni na području cijelog otoka Visa, također od 8 do 18 sati.

Prema obavijesti iz HEP ODS d.o.o., ovo iskapčanje dio je planiranih radova na rekonstrukciji TS 35/20(10) kV Hvar, s ciljem povećanja pogonske sigurnosti i pouzdanosti napajanja grada Hvara i okolice te otoka Visa. Povećat će se nazivna snaga trafostanice sa 2×8 MVA na 2 x 16 MVA, čime će se omogućiti priključenje novih potrošača te nesmetana opskrba postojećih potrošača u slučaju kvara na jednom od transformatora. U okviru navedenih radova, zamijenit će se i jedan dio postrojenja koji je u kvaru.

Za vrijeme radova koji su planirani do 17. travnja 2019. godine, u nekoliko navrata postojat će potreba za višesatnim iskapčanjem cijelog postrojenja, uslijed čega će bez električne energije ostati potrošači grada Hvara i okolice te otoka Visa.Protected with SiteGuarding.com Antivirus