Grad Hvar i Grohote na Šolti jedini otočki predstavnici u 14. Noći kazališta

U 44 hrvatska grada i ukupno 150 uključenih institucija – javnih i nezavisnih kazališta, centara za kulturu, pučkih otvorenih učilišta i nezavisnih kazališnih skupina održat će se 14. Noć kazališta u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrava.

I ove godine programu se priključuje Grad Hvar organizacijom predstave „Tesla – prilagođavanje anđela“ u izvedbi Vladimira Posaveca-Tušeka i Momčila Otaševića u hvarskom kazalištu u subotu, 19. studenog.

Najava predstave na poveznici.

“Nakon dviju kompleksnih godina koje su bile obilježene epidemiološkim mjerama i ograničenjem broja gledatelja, ove godine smo se vratili punom snagom s velikim brojem mjesta diljem zemlje”, kazala je na konferenciji za novinare voditeljica Dječjeg kazališta Dubrava Sandra Banić Naumovski.

Ovogodišnja noć počet će 17. studenoga u Opatiji, a završiti 26. studenoga u Stažnjevcu, koji prvi put sudjeluje u manifestaciji. Praksa da se osim same centralne manifestacije 19. studenoga, u kojoj sudjeluje najveći broj kazališta i mjesta, manifestacija održava i nekoliko dana prije i poslije, pojavljuje se već nekoliko godina jer to traži i kazalište i publika, naglasila je Banić Naumovski.

Hvarsko kazalište i Dom kulture Grohote na Šolti jedini su otočki sudionici programa 14. Noći kazališta.

Noć kazališta održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, te počasnog pokroviteljstva predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića uz potporu Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Noc kazalista 2022-01Protected with SiteGuarding.com Antivirus