Edukacija za građane i radni sastanci s predstavnicima Grada Hvara u okviru turneje Dobre energije

Turneja Dobre energije u organizaciji Zelene energetske zadruge, Pokreta otoka i Grada Hvara održana je jučer u Hvaru, kao dio nacionalne kampanje kojoj je cilj promocija solarne energije u hrvatskim gradovima.

U poslijepodnevnim satima u galeriji Arsenal održana je javna tribina za građane te prezentiran način njihovog uključenja u energetsku tranziciju kroz razvoj malih solarnih elektrana i organiziranje energetskih zajednica.

Prezentaciju su održali Ivan Zoković iz Pokreta otoka i Goran Čačić iz Zelene energetske zadruge, a građani Hvara su iskazali interes za razvojem projekata te aktivno sudjelovali u raspravi. Trošak ugradnje kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje, udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije, samo su neke od informacija koje su građani imati prilike saznati na besplatnoj edukaciji o solarnoj energiji.

U okviru turneje Dobra energija u Hvaru organizirani su i radni sastanci s predstavnicima Zelene energetske zadruge i Pokreta otoka, na kojima su sudjelovali gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Nino Pijanović, viša savjetnica za europske i nacionalne fondove, strateško planiranje i zaštitu okoliša Jerina Ćurin te predstavnici Odbora za obnovljive izvore energije i zaštitu okoliša Gradskog vijeća Grada Hvara Šime Fio i Tonći Trbuhović. Na sastancima su raspravljalo o potencijalnim projektnim prijedlozima koje grad Hvar može prijaviti na najavljene natječaje te su razmatrana financijska sredstva za poticanje zelene tranzicije.

 

Foto: Mirna DalićProtected with SiteGuarding.com Antivirus