Dnevnik Diane Budisavljević večeras na Venerandi

Naši partneri, Kino Mediteran Hvar, donose nam premijernu projekciju filma ‘Dnevnik Diane Budisavljević’, a posebna im je čast što će film predstaviti redateljica Dana Budisavljević s kojom ćemo imati priliku razgovarati nakon projekcije.

Zbog velikog interesa ulaznice za ovu projekciju su dostupne u online shopu na linku: https://www.agentcash.com/shops/fmfs

Na dan projekcije 14.8. blagajna će biti otvorena od 20.00. Cijena ulaznica je 25 kuna, a s karticom vjernosti 20 kuna.

Dnevnik Diane Budisavljević / The Diary of Diana B.
Igrano-dokumentarni, 88 min., c&b, 2019.
Zemlje produkcije: Hrvatska, Slovenija, Srbija

Diana Budisavljević sa suprugom liječnikom, kćerima i tek rođenom unukom živi životom zagrebačke visoke građanske klase. U jesen 1941. doznaje da se Židovke i Srpkinje s djecom odvode u logore gdje umiru od gladi i bolesti. Židovska općina šalje pomoć Židovkama, ali za Srpkinje se nitko ne brine. Koristeći svoje austrijsko podrijetlo, Diana apelira na vlast, crkvu i Crveni križ da spase barem djecu. Nitko od njih ne želi preuzeti odgovornost. S nekolicinom prijatelja u svom stanu prikuplja pomoć i organizira akciju kojom će do kraja rata od sigurne smrti biti spašeno više od 10.000 djece. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog djetinjstva i tek tada spoznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Svjesna da će i rat jednom proći, Diana je pomno vodila kartoteku dječjih sudbina, no nju će joj bespovratno otuđiti komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko podrijetlo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njezine smrti pronašla unuka, rasvijetljena je herojska uloga žene uvjerene da njezin život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

TRAILER: https://youtu.be/1-4jtHLFTl4

diana 01Protected with SiteGuarding.com Antivirus