Bogat kulturni program i u rujnu

Nakon uspješne predsezone i sezone, brojna događanja obilježavaju završetak ljeta i početak jeseni u Hvaru, u organizaciji Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara.

Tako će u srijedu, 5. rujna biti održano predstavljanje Zbirke turističkih karata i planova Hrvatskog muzeja turizma u Gradskoj knjižnici i čitaonici Hvar, a potom 6. rujna u Lođi otvaranje izložbe „Slikopisi jadranske obale – fotografije Karla Kasera”. Istoga dana u galeriji Arsenal – gdje je do 7. rujna otvorena izložba “Ljeti”, djela suvremenih hrvatskih likovnih autora iz Palmižanske kolekcije – Dagmar Meneghello će održati promociju kataloga izložbe. U subotu, 8. rujna u Arsenalu će se održati razgovor o kiparstvu Kuzme Kovačića, u okviru izložbe “Lik uzorit, kip uznosit – kipovi od svjetlosti” koja će u prizemlju Arsenala biti otvorena do 20. rujna.

Ljetnikovac Hanibala Lucića 12. rujna ugostit će Večer folklora Folklornog društva Šaltin (u okviru 57. hvarskih ljetnih priredbi). Na Ljetnoj pozornici Veneranda, 14. rujna održat će se Koncert za RK Hvar na kojem će nastupiti grupe Mjesni odbor i Dreamers, dok će ženska klapa Bodulke svoj koncert održati 16. rujna u klaustru Franjevačkog samostana (57. hvarske ljetne priredbe). Dana 18. rujna u Lođi će se održati projekcija filma Srednje škole Hvar „HVAR-story“, a 19. rujna otvaranje izložbe „Hvarska baletna čarolija“.

U galeriji Arsenal svoj će koncert 23. rujna imati Pjevačko društvo Hvar (57. hvarske ljetne priredbe), dok će na istome mjestu 25. rujna biti otvorena nova izložba – „Portret grada Hvara Camerom obscurom“ na kojoj će biti predstavljene fotografije učenika OŠ Hvar. Na kraju mjeseca – 28. rujna, Arsenal će ugostiti predstavu „Kaos prije premijere“ u produkciji GSU Stella Maris (57. hvarske ljetne priredbe).

Od 28. do 30. rujna u Hvaru se održava i znanstveni skup Instituta za turizam „Turizam Hvara/Jadrana/Sredozemlja – izazovi za budućnost”, a 28. rujna organizirano je snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana na Trgu sv. Stjepana.

 

Svečani sakralni koncert povodom Dana Grada Hvara bit će održan 29. rujna u katedrali, a nastupit će Dinko Lupi, bas, Dario Teskera, truba, Alen Kopunović Legetin, orguljem Slavko Reljic, orgulje (klavir), uz gostovanje Katedralnog mješovitog zbora sv. Cecilije Hvar. Rujan će 30. u galeriji Arsenal zatvoriti koncert klape Galešnik kojim će završiti i ovogodišnje 57. hvarske ljetne priredbe.

H150 Plakat totem 9mj 2

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus