Besplatan razgled grada povodom Dana međunarodnog priznanja RH

Besplatnim razgledom grada Hvara u nedjelju, 14. siječnja 2018. u 12 sati, Udruga vodiča otoka Hvara pridružit će se projektu „Upoznaj svoju zemlju“ Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske. Povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora  i uz potporu Hrvatske turističke zajednice, besplatna vođenja održat će se istovremeno u 40 gradova u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a.

„Ovom akcijom želimo na  malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske,  pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju skrivene priče koje pričaju, jer smatramo da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije,“ poručuju iz Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske.

Također, Zajednica ovim projektom želi ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima, koji je u izradi, prema kojem će zaštićeni lokaliteti biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

U Hvaru će besplatan razgled grada voditi dugogodišnja članica Udruge Doroteja Maroević Ćaleta, polazak je u 12 sati ispred zgrade Arsenala.

dan medunarodnog priznanja rh

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus