Artistički festival HVAR FOR ART – 02.08.-16.08.2011.

Artistički festival HVAR FOR ART (Forski Art ili Hvar za umjetnost) svojevrstan je hommage Hvaru iz 80-tih kada su na Pjaci umjetnici sa svojim radovima predstavljali jezgru života i kao takvi bili preteča brendiranja Hvara. Nikša Barišić-Art i Marin Ribarić, dvojica su umjetnika koji su svojim radom ali i svojim životima posebno obilježili tu scenu.

Kao autorski projekt galerije Hvaroom uz podršku udruge Forske užonce, želja nam je u samom srcu sezone u centru grada predstaviti hvarske umjetnike i njihovo stvaralaštvo, kako bi se pored štandova od kojih tek nekolicina nosi kreativnsot i autentičnost otočke vrijednosti, upotpunila turistička ponuda, odnosno prikazala slika jednog drugog Hvara, skrivenog i nesputanog, ali životnog.

Predstavljane domaćih umjetnika zamišljeno je kao klasična izložba ali i kao „fjera od umjetnosti“, na način da je umjetnost događa in situ, odnosno da se umjetničko stvaralaštvo prikaže javnosti u onom iskustvenom dijelu, u procesima gotovo uvijek skrivenima od publike. U nastojanju da ovaj art fest preraste u nešto tradicionalno, uz domaće umjetnike, pozvali smo i prijatelje, a da ne bi ostalo sve na evociranju nekih starih uspomena, malo glazbe i multimedije biti će kulisa za jedno novo iskustvo.  (F.B.)

Program:

Klasična izložba hvarskih autora i prijatelja Hvara u Gradskoj loggi koja je trajala u periodu od 02.08.-16.08.2011. Izlažu: Juriša Boras, Ivo Vučetić, Darko Šoša, Nela Zaninović, Maja Jelušić, Maria Radman, Šime Glavurtić, Filip Bubalo, John Miličić, Josipa Perišić Pavić, Drvene misli i Ana Kolega, Zoran Miliša, Joni Beroš, Petra Kovačić, Marija Bibić – Fjokotova, Marinka Radež i Vaske Londza

Art Fjera- gdje su umjetnici izlagali svoje radove ispred Loggie i Fontika (prva tri dana festivala) Zoran Tadić, Dalmacijaland, Sunčica Perišin Tomljanović, Josipa i Marijana Bronić, Jelena Sokić, Vilma Reljić, Miro Župa, Vanja Pagar i Monika Maciejczyk

gostovanje Festivala dječjeg stvaralaštva iz Storog Grada koji vodi Kiki Ugrina sa predstavom MALI GRAD FAROS

Tango večer – Milonga : Tajana Burger & friends

Perfomance – NOT TO SMART FOR ART: Maša Barišić, Ivana Čolić, Stella Leboš i Anđela Zaninović

Perfomance – SIMBIOSIS: Sunčica Perišin Tomljanović & piano: Laura Weider

Projekcije na otvorenom: Filip Bubalo, Camilla Fusco

Koncert:  SAX by BAUČO

Otvaranje i zatvaranje Fjere: Dj Sergio

Fotografije: Ivo Vučetić; Filip BubaloProtected with SiteGuarding.com Antivirus