“Prix Marulić – Starim tekstovima u pohode”

Hrvatski Radio Vam sa zadovoljstvom predstavlja 15. festival Prix Maruli koji će se od 7. do 13. svibnja 2011. godine održati u Hvaru na otoku Hvaru.
Međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame “Prix Marulić – Starim tekstovima u pohode” je godišnji radijski festival posvećen radiodramskim izvedbama tekstova iz književne baštine pojedinih naroda. Osnovna namjera festivala je razviti dijalog između prošlosti i sadašnjosti te  istražiti  i usporediti različite pristupe predstavljanja starih književnih tekstova i kulturnog naslijeđa suvremenom slušatelju. Festival se održava u organizaciji Dramskog programa Hrvatskog Radija i jedno je od najznačajnijih međunarodnih kulturnih događanja u Hrvatskoj.
“Prix Marulić” je osobit po slušanjima u autentičnim povijesnim prostorima – Franjevačkom samostanu, ljetnikovcu Hanibala Lucića, utvrdi Fortica i crkvi sv.Marka gdje motto festivala -“starim tekstovima u pohode” poprima osobitu patinu.
Ove godine obratite pozornost na promjenu datuma za prijavu emisija za festivalsko natjecanje te promjenu broja emisija koje se mogu prijaviti s obzirom na njihovo trajanje.
Također, ove godine nastavljamo sa novom natjecateljskom kategorijom, kako se popularno zove – “malih formi” na naše natjecanje stvaralačkih radio emisija jer je sve učestalije uvrštavanje emisija kratkog trajanja u programe svjetskih radio postaja.
Pred vas, sudionike našega festivala, postavljamo iste zahtijeve kao i za naše uobičajene kategorije: “old texts revisited” – tako da i za ovu kategoriju vrijede ista načela kao i za sve ostale emisije koje se natječu na našem festivalu. Međutim, ako imate bilo kakvo pitanje ili nedoumicu, ne oklijevajte sa slanjem e-maila ili poziva na naš telefon.
Dođite na naš radio-otok!
Mnogobrojni sudionici iz cijelog svijeta razvili su ovaj festival u mjesto međunarodnog prijateljskog susreta te su otok Hvar učinili radio-otokom, zahvaljujući kojem smo i mi dio međunarodne radijske obitelji.
Ljubo Pauzin, voditelj festivala
Izvor: www.hrt.hr

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO