Na dobro von doša sv. Stipon

Polaganjem vijenaca na gradskom groblju, a potom svečanom sjednicom Gradskog vijeća u srijedu je počelo obilježavanje Dana grada i blagdana sv. Stjepana I., pape i mučenika. Sjednici su nazočili predstavnici crkvenih i gradskih vlasti, načelnici i gradonačelnici s otoka Hvara, te gosti iz županije. Nakon pozdravnog govora predsjednika Gradskog vijeća Marka Jeličića, koji je građanima prepustio ocjenjivanje rada predstavničkog tijela i podsjetio na velik posao koji ih očekuje, gradonačelnik Rino Budrović naglasio je da će i dalje pravednost, izvrsnost i kompetencija biti najvažniji u vođenju grada, najavivši okretanje sredstvima EU fondova u realizaciji brojnih projekata. Prigodnim riječima obratio se i biskup hvarsko-bračko-viški Slobodan Štambuk, a u svome govoru istaknuo je važnost sloge i zajedništva, kao i poštivanja temeljnih vjerskih i ljudskih načela.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja Grada Hvara. Prof. Mirjana Kolumbić, kustosica hvarskog kazališta i djelatnica Muzeja hvarske baštine, ali i voditeljica Folklornog društva “Šaltin” dobila je osobnu nagradu za cjelokupan doprinos očuvanju baštine. Autor prvog rječnika hvarskog govora, Rade Benčić, dobio je zlatnu plaketu, dok je srebrnu diobio orguljaš Draško Baumgartner, za 35 godina vjernosti Hvarskom ljetu. Kolektivnu nagradu dobilo je uredništvo nekadašnjek radija Free For – Joško Rosso, Maja Duboković, Katija Vučetić i Zdravko Lučić, za promicanje javne riječi i dijaloga.

Nakon nagrada, gradonačelnik Hvar Rino Budrović i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel potpisali su ugovor o bratimljenju dvaju gradova.

Svečanost otvaranja svetkovne hvarskoj katedrali započelo je sinoć u katerdali  sv. Stjepana, uz kasniji koncert katedralnog zbora, klape Bodulke i Gradske glazbe Hvar.

Ovim putem svim građankama i građanima Hvara gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća u ime gradksih službi čestita Dan grada i blagdan sv. Stjepana I.

vijenci 14 02vijenci 14 01

vijenci 14 04

sv sjed 03sv sjed 04sv sjed 05sv sjed 09 sv sjed 10sv sjed 02

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO