Kino Mediteran: kraj ljetnih projekcija na Venerandi

Kino Mediteran ovog četvrtka i petka završava s redovnim prikazivanjem filmova u Venerandi na tjednoj bazi, u organizaciji Festivala mediteranskog filma Split i Grada Hvara. Za kraj otvorenog kina pripremili su američku romantičnu dramu PRIJE PONOĆI, redatelja Richarda Linklatera. Ovaj film je nastavak kultnih filmova PRIJE SVITANJA i PRIJE SUMRAKA, a glavne uloge i u ovom filmu imaju Ethan Hawke i Julie Delpy. Film se prikazuje u četvrtak 21.8. u 21:30!

U petak 22.8. u 21:30 Kino Mediteran prikazuje višestruko nagrađivanu francusku komediju MAMIN DEČKIĆ. Film redatelja Guillaumea Gallienna debitirao je na filmskom festivalu u Cannesu, a osvojio je čak 5 nagrada Cezar uključujući one za najbolji film, najbolju glumu i najbolji scenarij. Ulaznice za projekcije mogu se kupiti na ulazu po cijeni od 20 kuna.

Kino Mediteran svoje redovne programe u Hvaru nastavlja u ARSENALU početkom rujna i to na bazi svaka dva tjedna.

 

ČET 21.8.

PRIJE PONOĆI // BEFORE MIDNIGHT, Richard Linklater / USA / 109′

Ethan Hawke, Julie Delpy (engleski / hrvatski titlovi)

Gotovo dva desetljeća prošla su otkako su se Amerikanac Jesse i Francuskinja Celine prvi put sreli u vlaku za Beč, a devet godina nakon zadnjeg susreta s njima, pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj gdje razgovaraju o životu i ljubavi. Imaju dvije blizanke, a Jesse je i otac sina tinejdžera Hanka, koji živi u Chicagu s njegovom bivšom suprugom. Jesse je pisac koji se i nadalje nada uspjehu i karijeri, a Celine je upravo na poslovnoj prekretnici…

 

PET  22.8.

MAMIN DEČKIĆ, Guillaume Gallienne / Francuska / 85′

dobitnik 5 nagrada Cezar (samo hrvatski titlovi)

Gospođa Galliene, temperamentna pripadnica gornje srednje klase je majka troje djece od kojih dvojicu smatra svojim sinovima a trećeg zove Guillaume. Pitate se zašto? E pa, Guillaume je zbunjeni tinejdžer koji još nije siguran u svoju seksualnu usmjerenost. Iako svi oko njega misle da je homoseksualac, on sebe vidi jednostavno kao djevojčicu koja voli dječake. I kako bi se majka trebala ponašati u takvoj situaciji? To otkrivamo kroz niz smiješnih scena i situacija u filmu u kojem se kroz odnos ljubavi i mržnje između majke i sina može primjetiti čak i mali utjecaj Pedra Almodovara.

U adaptaciji svog samostalnog scenskog nastupa iz 2008 godine koji je baziran na njegovom djetinjstvu, nagrađivani francuski kazališni glumac Guillaume Gallienne, farsu svoje zbunjene seksualne usmjerenosti u mlađim danima, pretvara u fantastičnu komediju koja je doživjela ovacije na premijeri u Cannesu.

prije ponoci postermamin deckic postermamin deckic slikaprije ponoci poster_nasl

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO