Održan Euro-gastro festival Hvar 2014

Sinoć je na Trgu sv. Stjepana u gradu Hvaru održana manifestacija „Euro-gastro festival Hvar 2014“ pod pokroviteljstvom Grada Hvara, Turističke zajednice Grada Hvara te Ministarstva poduzetništva i obrta.

Pod sloganom „Svi za istim stolom“ tisuće građana i posjetitelja Grada Hvara mogli su degustirati gastronomije svih zemalja članica Europske unije, njih 27 zemalja, ali i gastronomiju Republike Hrvatske, koju su predstavili kuhari majstori hotelskog poduzeća «Sunčani Hvar» te hvarskog restorana Kod Kapetana.

Na hrvatskom štandu su izložene hvarske delicije, koje su sudeći prema praznim tanjurima oduševile okupljene. Ista stvar se dogodila i na drugim štandovima. S ciljem jačanja europskog identiteta Euro-gastro-festival omogućio je mnogima da kušaju specijalitete nacionalnih kuhinja poput carskog drobljenca, zimskog rižota, grčke seljačke salate, segedinskog gulaša, dagnji s pivom, ciparske salate, irskog gulaša, lazanja s balancanama, bakalara s porilukom, poljske sarme ili pileće rustikalne pite.

Manifestaciju je otvorio hvarski gradonačelnik Rino Budrović, a u ime Ministarstva poduzetništva i obrta i ministra Gordana Marasa sve je pozdravila i glasnogovornica Danijela Grizelj.

gastro 01IMG_0469gastro 04gastro 05

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO