Kino Mediteran: komedije na Venerandi

Projekcije filmova Kina Mediteran od prošloga tjedna preseljene su  na Venerandu, a ovoga četvrtka i petka na repertoaru su dvije komedije.


ČET 24.7. 21:30

GANGSTER TE VOLI / GANGSTER OF LOVE, Nebojša Slijepčević, Hrvatska

Nediljko Babić ljubavni je posrednik poznatiji kao Gangster. Čitav život pomaže mladićima i djevojkama iz svog kraja da pronađu pravu ljubav, ali u posljednje vrijeme stvari su se malo zakomplicirale. Čini se da djevojke zaziru od života na selu, tako da je pronalaženje partnerice mladićima postala nemoguća misija. Kada se Maya, mlada Bugarka s djetetom obrati gospodinu Babiću za pomoć u pronalasku muža, čini se da čak ni veliki Gangster ne može natjerati konzervativnog hrvatskog muškarca da oženi Bugarku s djetetom. Film je oduševio kritiku i publiku FMFS-a, ZagrebDoxa, a premijeru je doživio na najvećem festivalu dokumentarnog filma HotDocs u Kanadi.

TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=qJ3S_s1Q6s8

 

PET 25.7. 21:30

ŽIVOT JE LAKŠI ZATVORENIH OČIJU / LIVING IS EASY WITH EYES CLOSED, David Trueba, Španjolska

U Španjolskoj 1966., Antonio, srednjoškolski profesor engleskoga jezika, odlazi automobilom u Almeriu gdje je John Lennon snimao film Richarda Lestera „Kako sam dobio rat”. Putem poveze dvoje autostopera, Juanja i Belén, i ovaj nespojiv trio krene slijediti svoje snove i tražiti slobodu. „Život je lakši zatvorenih očiju” je stih iz Lennonove pjesme „Strawberry Fields Forever“ koju je napisao dok je u Almeriji snimao „Kako sam dobio rat”. Film je bio nominiran za 7 prestižnih španjolskih nagrada Goya od kojih je osvojio šest, uključujući one za najbolji film i redatelja.

TRAILER: http://www.youtube.com/watch?v=PU292cKglL4

gangster te voliZivot je laksi zatvorenih ociju

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO