Kino Mediteran: Vis-a-Vis večeras u Arsenalu

Kino Mediteran počeo je s ljetnim projekcijama i ovoga tjedna donosi dva odlična filma. Večeras, u četvrtak, bit će prikazan nagrađivani “Vis-a-Vis” redatelja Nevia Marasovića s početkom u 21 i 30, a sutra nizozemski film za djecu “Pozdrav od Mikea” u 20 i 30.
 
ČETVRTAK 3.7. u 21:30
VIS-à-VIS, Nevio Marasović, Hrvatska, 80′
Redatelj priprema novi film. Poznati glumac kojeg želi za ulogu oca kritizira kvalitetu scenarija i izbor glumca za ulogu sina. Redatelj zove glumca koji će tumačiti sina na otok Vis da bi radili na scenariju i njegovoj ulozi te da bi se uvjerio kako je donio ispravnu odluku oko glumačkog odabira. Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zime, njih dvojica su neočekivano osuđeni uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama koje se pritom na čudan način konstantno isprepliću s radnjom filma.
PETAK 4.7. u 20:30
POZDRAV OD MIKEA, Maria Peters, Nizozemska, 90′

Mike, dječak koji je mjesecima bio hospitaliziran, otpušten je iz bolnice. Ali kada njegova majka ne dođe po njega, ljubazna medicinska sestra se zabrine i kontaktira Centar za socijalnu skrb. Čini se da će Mike biti smješten u udomiteljsku obitelj. Mike smatra da je to smiješno. Svjestan je da njegova majka nekad previše pije, ali smatra da je sposoban brinuti se sam za sebe. Uz pomoć svog cimera Vincenta smišlja načine kako zaobići planove Centra za socijalnu skrb. Hoće li se Mike uspjeti vratiti u svoj dom?
vis a vispozdravod mikea
 

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO