Zelena čistka na Venerandi, očekuje se i ministar Zmajlović

U okviru nacionalne akcije „Zelena čistka“, sutra, 26. travnja, okupljanje volontera u Hvaru počinje u 9 sati na Venerandi. Osim građana, sudjelovanje su zasad potvrdile i udruge Forske užonce, Dignitea, Crveni križ, Vita Pharos i Rukometni klub Hvar, a iz osnovne škole stići će učenici viših razreda s profesorima. Dogradonačelnik Fabijan Bronzović rekao je da se očekuje i dolazak ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića.
Planirano je čišćenje prostora oko Venerande, na predjelu Šumica, a ukoliko odaziv bude dostatan očistit će se i trim-staza prema hotelu „Amfora“.
Sve rekvizite potrebne za čišćenje osigurat će „Komunalno Hvar“ čiji se djelatnici također pridružuju akciji. Čišćenje će trajati do 12 sati, nakon čega će za sudionike biti organizirana zaslužena marenda. „Zelenoj čistki“ pridružit će se i mještani Brusja. Ususret proslavi sv. Jurja u ponedjeljak, u organizaciji Mjesnog odbora čistiti će se na području čitavog mjesta.
Iz Grada pozivaju sve zainteresirane da se jave koordinatorici akcije u Hvaru Iti Pavičić na broj mobitela 091 4741 016  ili da jednostavno dođu sutra u 9 ispred Venerande i uz druženje budu dio nacionalne akcije u kojoj je lani sudjelovalo preko 50 tisuća volontera.

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO