Gastronauti istražuju Hvar

Od 28. do 30. ožujka na otoku Hvaru održava se studijsko druženje Kluba gastronauta koji već 14 godina okuplja predstavnike stotinu vodećih restorana Hrvatske. Četrdesetak sudionika skupa, na kojemu sudjeluju i enolozi i turistički novinari, od petka do nedjelje posjetit će i okusiti dio povijesnog, gastronomskog i enološkog bogatstva otoka.
Gastronauti su u svoj prvi posjet Hvaru stigli na inicijativu Ivana Gospodnetića, vlasnika restorana „Gariful“, koji je osigurao članstvo u prestižnom klubu, a uz njega će gostoprimstvo iskazati Grad Hvar, TZ Hvara, restoran „Meneghello“, vinarije PZ Svirče i Plenković-Zlatan otok, OPG Žuvela i Sunčani Hvar.
Predviđene stručne teme su „Priča o hvarskom akvatoriju kroz specijalitete“, „Plavi i zeleni vrtovi Palmižane“ i „Mediteranski finger food“. Osim boravka u gradu Hvaru, gosti će brodom obići južnu stranu otoka do Sv. Nedjelje, posjetiti Palmižanu i Starigradsko polje.

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO