CRVENI KRIŽ HVAR 21.03.2014. NARCISOM PROTIV RAKA DOJKE

Od raka dojke u Hrvatskoj godišnje oboli  2300 , a umre 900 žena. Prodajom narcisa želi se upozoriti na potrebu ranog otkrivanja i kvalitetnog liječenja te bolesti. Na otoku Hvaru u organizaciji kluba žena Vita Pharos  se organiziraju    redoviti pregledi UZV i mamografije ,a time se spašava život.Organizator ove velike manifestacije na razini Hrvatske je Europa Donna, čiji je član i naš Klub žena, a pokrovitelj manifestacije je predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović i Ministarstvo zdravlja.
Na otoku Hvaru manifestaciju provodi Crveni križ otoka  . Kreatori  cvjetova od papira,stiropora, kartona , pamuka i sl. su učenici i mentori Srednje te osnovnih škola i svih vrtića.
Ove godine posebno se angažirala Osnovna škola Hvar čiji su se učitelji nižih razreda potrudili,svatko na svoj način,da prikupe što više sredstava budući da će veći dio biti doniran bolesnoj sugrađanki Ilonki.
Svaka čast i Starome Gradu gdje su narcise izradili i prodavali Vrtić, Osnovna škole i žene Dnevnog boravka.
Hvala i Jelsi, Osnovnoj školi i Vrtiću za doprinos u dobroti.
Predivno je bilo danas biti na hvarskoj pjaci  razigranih boja sunca , s puno ljudi i djece koja su trčeći prodavali  cvjetove i natjecali se u humanosti. Velika vam hvala,svima koji ste sudjelovali i pomogli.
Prikupljeno u akciji na otoku-8.980,00 kn
CRVENI  KRIŽ  HVAR    / ravnateljica   Maja Budrović

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO