Predstavnici grada Hvara u Dubrovniku posjetili talijanski jedrenjak “Palinuro”

U sklopu bilateralne vojne suradnje Hrvatske ratne mornarice i Oružanih snaga Talijanske Republike, talijanski školski brod “Palinuro”  od 05. do 09. rujna 2013. boravi u posjetu Hrvatskoj ratnoj monarici i gradu Dubrovniku.

Zapovjednik talijanskog broda, kapetan fregate Mauro Panarello,  u subotu, 07. rujna 2013. susreo se s predstavnicima grada Hvara. (Predsjednikom gradskog vijeća Markom Jeličićem i  zamjenikom gradonačelnika Fabijanom Bronzovićem) Također su se susreli sa počasnim konzulom Republike Italije gospodinom Franom Bongijem i zamjenikom ambasadorice u Republici Hrvatskoj gospodinom Lucom Laudierom. Otvorena su mnoga pitanja suradnje i multikulturalne povezanosti grada Hvara sa Republikom Italijom.

Jedrenjak “Palinuro” dužine je 68 metara, širine 10m i gaza 4,85 m. Plovi brzinom od osam čvorova, a u povoljnim uvjetima dostiže brzinu i do 13 čvorova. Namijenjen je za obuku kadeta talijanske mornaričke dočasničke škole „Mariscuola Taranto”. Porinut je 1934. godine u Nantesu u Francuskoj, a od 1955. godine je u službi Ratne mornarice Talijanske Republike.

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO