Preuređeni prostori fizijatrije u Hvaru

Najljepši prostori za fizikalnu terapiju u Dalmaciji stoje neiskorišteni i stvaraju gubitke Domu zdravlja. Neshvatljivi problemi su nastali odlaskom dr. Martinović u mirovinu kada se prekinuo kontinuirani rad u trajanju 40 godina, a djelatnost je prebačena u Jelsu. Prostor u Jelsi je neadekvatan, a za isti je ishodovana dozvola za rad, od Županijske skupštine, tek prije desetak dana. Potrebe stanovništva otoka Hvara za fizikalnom terapijom su velike budući je starosna struktura vrlo nezadovoljavajuća.Za invalide pristup je puno prihvatljiviji u Hvaru što nikako nije za zanemariti.

Mišljena smo da je fizikalna nužna i u Hvaru i Jelsi. Trebalo je problem rješavati paralelno, a ne dozvoliti da zbog ignorantskog  ponašanja struktura, u  Hvaru dozvola za rad postane upitna.

Zahtijevamo da se renovirana ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije u gradu Hvaru odmah stavi u funkciju,spremni smo  financirati jednog terapeuta ( mjesec,dva) dok DZ ne provede potrebnu proceduru ishodovanja dozvole za rad ( koju smo imali 40 godina ).

ODBOR ZA ZDRAVSTVO GRADA HVARA

Hvar,30.04.2013.

Izvor: OH

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO